מחיר דוח קרקע לבית פרטי – ממה הוא מושפע?
דוח קרקע הוא מסמך חיוני לצורך תכנון הבנייה על מגרש. זה יכול להיות למטרת בניית בית פרטי, או מבנה ציבור, מבנה מסחר ואפילו חפירה לצורך הקמת תשתיות ביוב. תקציב של כל תהליך בניה הכולל חפירה משמעותית – חייב לכלול גם מחיר דוח קרקע לבית פרטי. אז מה משפיע על המחיר ולמה אתם יכולים לצפות? צוות פורטל יועצי קרקע עם כל התשובות!
ממה מורכב מחיר דוח קרקע לבית פרטי?
דוח קרקע לבית פרטי מיועד לספק מידע חיוני על המגרש, בו מתוכננת הבניה. מידע זה נחשב יקר ערך, כי הוא מאפשר להבין מראש לאיזה עומק כדאי לחפור את היסודות, איזה קוטר של יסודות צריך, האם נדרשים חיזוקים מיוחדים כדי להתאים את הקרקע לבנייה, האם הקרקע מסוגלת לעמוד בעומסי הבניין, האם מתאים לבנות בניין בקרקע הזו או שכדאי בכלל לחפש מגרש אחר ועוד.
את מחיר הדוח מרכיבים מספר משתנים חשובים:
- מספר קידוחי ניסיון
- ליווי מקצועי ופיקוח עליון
- גודל הקרקע
- מצב הקרקע – האם יש צורך לבצע הכנה לפני קידוחי הניסיון.
- לקחת דגימות קרקע לבדיקות מעבדה
- הכנת דוח קרקע לביסוס
- כולל, או לא כולל את עלויות הקידוח
מה כותבים בדוח קרקע לבית פרטי?
דוח קרקע לבית פרטי צריך לכלול פירוט לגבי סוגי הקרקע במגרש, כפי שנבדקו בדגימות, לפי עומקים שונים – עד 12 מטר בדרך כלל. כמו כן, הדוח יפרט איזו שיטת ביסוס מומלצת לסוגי הקרקע, עד איזה עומק צריך לקדוח את היסודות, איזה קוטר לקדוח ובאיזו שיטה. לרוב מבצעים שני קידוחים על מגרש לבניית בית פרטי, אם כי אפשר לבצע גם יותר קידוחי ניסיון, אם רוצים לקבל תוצאה מפורטת יותר.
כמה עולה דוח קרקע לבית פרטי?
במקרה של בדיקות קרקע סטנדרטיות, שלא מצריכות הכנה מיוחדת לקרקע, שינוע מיוחד של מכונות הקידוח, מעל שני קידוחי ניסיון, או קשים מיוחדים בגישה אל המגרש, עלויות הפקה של דוח קרקע לבית פרטי יעמדו על מחיר שין 3,500 – 5,000 ש"ח.
מה יכול להשפיע על מחיר הדוח?
- ביצוע קידוחים נוספים
- ביצוע קידוחים מעל 12 מטר עומק, אם רוצים לבנות מרתף, או בריכה למשל
- תוספת פיקוח עליון – אם זה לא כלול בהצעה המקורית
- רמת העומס הקיימת באותה תקופה אצל יועץ הקרקע שלכם
- ניתן להוריד את המחיר אם מרכזים כמה מגרשים שכנים לביצוע בדיקות קרקע
- ניתן להוריד את המחיר במקרה של בניית בתים על קרקע סלעית ידועה, כמו במודיעין, בית שמש וכן הלאה.
שאלות ותשובות לגבי מחיר דוח קרקע לבית פרטי
האם חייבים דוח קרקע בכל פרויקט?
לא חייבים להפיק דוח קרקע בכל פרויקט בניה, אלא כאשר אין מספיק מידע לגבי מאפייני הקרקע. אם מוסיפים מבנה בתוך מתחם בנוי – סביר להניח שיש מספיק מידע לבניית מבנה נוסף ולא צריך עוד בדיקות קרקע. גם במקרה שהוזכר קודם, של בניית על קרקע סלעית ידועה מראש, מתבצעות בדיקות בהיקף קטן יותר, כי מצב הקרקע כבר ידוע מראש. יחד עם זאת, במרבית הפרויקטים אין מספיק מידע חיוני על מאפייני הקרקע ולכן רצוי להזמין הפקת דוח קרקע בכל מקרה.
איך מכינים דוח קרקע?
כדי להפיק דוח קרקע, מזמינים יועץ קרקע וקבלן קידוח. היועץ מבצע סקרים מקדימים, אך את רוב המידע הוא מפיק בדרך כלל כתוצאה מהדגימות, אותן מפיקים על ידי קידוח בעומק 12 מטר. את הדגימות שולחים למעבדה לבדיקת גורמים ספציפיים בתוך האדמה ולבסוף מפיקים דו"ח, הכולל את כל המידע שהתקבל לאורך תהליכי הבדיקה השונים.
למה משמש דוח קרקע לבית פרטי?
קבלן או קונסטרוקטור שעובדים בשטח המגרש, מקבלים את הדוח ומשתמשים בהמלצות המפורטות בו כדי לתכנן באופן מדויק ובטוח יותר, את ביסוס המבנה – בעיקר היסודות, אך גם קירות תומכים ועוד. חשוב להבין שאפשר לעשות לבצע תכנון קונסטרוקציה עם יסודות בקוטר של מטר ובעומק של 16 מ' אבל הדבר יעמיס עלויות מיותרות על בעל הקרקע ולכן דו"ח קרקע מקצועי נותן את המידע המדוייק כך שניתן לתכנן את הקונסטרוקציה האידיאלית ביותר עבור המבנה העתידי אשר מצד אחד אינה מעמיסה בטון וברזל מיותר ומצד שני יציבה ובטוחה עבור מזמיני העבודה.
מתי אפשר להסתדר בלי דוח קרקע?
אפשר להתחיל לבנות בלי דוח קרקע עדכני, רק אם המבנה נמצא בתוך מתחם, אשר כבר נערכו בו בדיקות קרקע מקיפות, או כאשר המגרש נמצא על קרקע ידועה מראש, שבה נדרשות רק חלק מהבדיקות.
לסיכום, מחיר דוח קרקע לבית פרטי אולי משתנה בעקבות גורמים שונים, אבל יש לו בסיס קבוע ולא מעט פרמטרים ברורים למדי, שיעזרו לכם לבחור יועץ קרקע מתאים ולוודא – שאתם מקבלים דוח קרקע איכותי ואמין. פורטל יועצי קרקע, מבית המומחה לבנייה – אתר הבית לבונים ולמשפצים, עומד לרשותכם. אם גם אתם מחפשים יועץ קרקע שאפשר לסמוך עליו ושגם יעמוד בדרישות התקציב שלכם – השאירו טלפון ואנחנו מתחייבים להצעת המחיר הטובה ביותר בתוך 24 שעות!