מה זה סקר ייעוץ קרקע?
סקר קרקע לפני בנייה הוא הסקר אותו מבצע יועץ קרקע, לפני בניית בית חדש עם מגרש. מטרת הסקר היא לגלות מאפיינים של הקרקע, כדי להבין אם תוכנית הבניה ובעיקר – הביסוס של המבנה, מתאימה לקרקע, או שיש לבצע בה שינויים והתאמות, כדי לקבל היתר בנייה ובכלל – כדי לוודא שהמבנה יהיה תקין, יציב ועמיד לטווח ארוך. אז איך מבצעים סקר ייעוץ קרקע? איזה מידע אפשר להפיק ממנו וכמה זה צריך לעלות לכם? צוות פורטל יועצי קרקע – עם כל המידע!
למה חשוב לעשות סקר ייעוץ קרקע?
אם אתם מחפשים בעל מקצוע שיעשה עבורכם סקר קרקע לפני בנייה, אתם צריכים יועץ קרקע מומלץ, מהנדס קרקע, או בודק קרקע, שיש לו הסמכה מתאימה ומספיק ניסיון, כדי לבדוק את הקרקע במגרש שלכם. יועצי קרקע מנוסים, יכולים לגלות מאפיינים קריטיים של הקרקע, לפני תחילת הבנייה והביסוס, כדי לבצע התאמות ושינויים נחוצים, בין תוכנית הבנייה לבין מאפייני הקרקע. קרקע סלעית למשל, היא קרקע שקשה לקדוח, או לחפור בה ולכן, אם מתגלה שכבת קרקע סלעית באתר, ייתכן שבעלי המגרש יצטרכו לשנות את תוכנית הביסוס (התוכנית להקמת יסודות ושלד למבנה), או להשקיע כסף רב בהתאמת השטח לתוכנית, כדי ליישם את התוכנית המקורית.
איך מתבצע סקר ייעוץ קרקע?
סקר קרקע וביסוס מתבצע בכמה שלבים:
- מוצאים יועץ קרקע מומלץ לביצוע הסקר
- היועץ מבצע סקר מקדים, על פי מסמכים המתעדים את הקרקע לאורך כמה שנים – מה נבנה עליה בעבר, האם נעשה שימוש בחומרים מסוכנים על הקרקע ועוד.
- יועץ הקרקע מזמין קבלן קידוח לביצוע שני קידוחים, כל אחד בעומק 10 – 12 מטרים, לצורך הוצאת דגימות קרקע.
- דגימות הקרקע נשלחות למעבדה מתאימה לגילוי ממצאים שונים, כמו זיהומים בקרקע, רמת מליחות, הרכב הקרקע, רמת צפיפות הקרקע, שכבות קרקע שונות במגרש, רמת חומציות הקרקע ועוד.
- לאחר קבלת תוצאות מעבדה, יועץ קרקע מכין דוח קרקע וביסוס, הכולל פירוט של מאפייני הקרקע, לצד המלצות שונות לבנייה.
דוח קרקע לדוגמא, יכול להכיל המלצה לשנות את עומק היסודות, או קוטר כלונסאות, את המרחק בין היסודות, את השטח בו חופרים את היסודות ועוד. דוח קרקע אמין ומקצועי יכול לחסוך לבעלי הנכס העתידי, הוצאות ליקויים ותיקונים בסך עשרות עד מאות אלפי שקלים, בזכות הנחיות בנייה נכונות. אבל כמה בכלל זה עולה?
כמה עולה סקר ייעוץ קרקע?
סקר ייעוץ קרקע בנוי מכמה חלקים, שלכל אחד מהם תמחור משלו, אך כולם יחד מתומחרים במקרה של מגרש סטנדרטי לבית פרטי, עם יועץ קרקע מומלץ ואיכותי – 3,500 – 5,000 ש"ח.
המחיר צריך לכלול:
- סקר מקדים
- שני קידוחים בעומק 12 מטר
- לקיחת דגימות למעבדה מתאימה
- הפקת דוח קרקע מפורט כולל המלצות
- פיקוח עליון על שלב הקידוחים
השלבים הנ"ל הם חשובים וכדאי לוודא שאתם מקבלים אותם, עוד בשלב הצעות המחיר. נוסף על אלה, כדאי לבדוק גם את הדברים הבאים לגבי יועץ קרקע:
- בעל הסמכה מתאימה, עם תעודות רשמיות
- בעל אחריות מקצועית
- מנוסה בביצוע סקר עבור פרויקטים כמו שלכם
- יש לו המלצות מלקוחות פרטיים וגם מבעלי מקצוע, כמו קונסטרוקטורים
- יש לו מספיק ניסיון וותק, כדי לתת לכם פתרונות פרקטיים, בעלויות סבירות, גם לאחר תחילת הבנייה.
מה עשוי לייקר סקר קרקע?
עלויות סקר קרקע הן אולי קבועות למדי, אבל יש כמה גורמים שיכולים לייקר את הסקר:
- מגרש גדול יחסית
- צורך לבצע יותר משני קידוחי ניסיון (הקידוחים מהם לוקחים את הדגימות)
- קושי להגיע למגרש בגלל בעיות נגישות
- צורך להכין את המגרש לקראת הקידוחים בעזרת בובקט ועוד.
האם חייבים לבצע סקר קרקע לפני בנייה?
כמעט בכל מקרה של בנייה חדשה על מגרש, בין אם מדובר על בית פרטי ובין אם על בניין רב קומות, שירות סקר קרקע נחשב חיוני. למעשה, רשויות מקומיות רבות בארץ מחייבות הגשת דוח קרקע לצורך קבלת היתר בנייה ויש להניח שעם הזמן – כל הרשויות בארץ ידרשו זאת. אבל מלבד החובה החוקית לבצע סקר קרקע, מדובר על אחד הכלים החשובים האפקטיביים ביותר, לצורך מניעת ליקויים עתידיים חמורים במבנה, הנובעים מחוסר התאמה בין סוג הקרקע לבין התכנון.
לסיכום, שירות סקר ייעוץ קרקע הוא שירות שאנחנו ממליצים לא לוותר עליו, גם אם לא מחייבים אתכם. מומלץ להשקיע בחיפוש אחר יועץ קרקע אמין ומקצועי, שיספק לכם מידע איכותי ומקיף, אודות מאפייני הקרקע עליה אתם מתכננים לבנות. אבל אם קשה לכם להשקיע בחיפוש, אנחנו לגמרי מבינים. צוות פורטל יועצי קרקע, מבית המומחה לבנייה – אתר הבית לבונים ולמשפצים, יכול לעשות את העבודה הקשה במקומכם! השאירו טלפון ואנחנו מתחייבים להצעת המחיר הטובה ביותר בתוך 24 שעות!